Preview: V poslednom dueli základnej časti proti St. Louis

Základnú časť Minnesota uzavrie v sobotu proti St. Louis Blues. Zápas začína už o 21:00 nášho času. Wild nastúpia proti súperovi, s ktorým sa môžu (je to dosť možné) stretnúť aj v prvom kole play-off. Nestane sa tak napríklad v prípade, že Minnesota dnes vyhrá a Chicago nezaboduje proti Coloradu. Tým pádom by Wild skončili tretí v Centrálnej divízii a v bojoch o Stanley Cup by čelili Nashvillu.

V doterajšom priebehu sezóny Divosi zdolali Blues dvakrát, raz museli prehltnúť porážku.

V poslednom stretnutí Minnesoty vo štvrtok nehralo niekoľko opôr tímu: Nino Niederreiter, Zach Parise a Thomas Vanek, ktorí si doliečovali drobné zranenia. Všetci by ale mali byť v poriadku a k dispozícii na dnešný zápas. Uvidíme, či sa tréner Mike Yeo rozhodne pre najsilnejšiu zostavu.

Zostavu Wild do dnešného duelu zatiaľ nepoznáme, Yeo ale povedal, že po jednozápasovej prestávke bude chytať Devan Dubnyk. Pri jeho oddychu dostal proti Nashvillu šancu Dracy Kuemper a chopil sa jej dobre. Oslabený tím doviedol po výsledku 4:2 k 11. výhre vonku v rade, čím Minnesota vyrovnala rekord NHL. Dnes sa Wild pokúsia o 12. víťazstvo, ak sa im to podarí, zapíšu sa do histórie.

Porovnanie súperov

36-14-7-24 bilancia 38-8-8-27
2. miesto v Záp. konferencii
107 bodov
postavenie v tabuľke 7. miesto v Záp. konferencii
100 bodov
Vladimir Tarasenko 71 bodov najviac kan. bodov Zach Parise 61 bodov
Vladimir Tarasenko 36 gólov najlepší strelec Zach Parise 32 gólov
Alex Pietrangelo 39 asistencií najlepší nahrávač Jason Pominville 36 asistencií
Alex Pietrangelo 46 bodov najlepší obranca Ryan Suter 38 bodov
Vladimir Tarasenko +23 najlepší v +/- Jonas Brodin +23
Dmitrij Jaškin (Ú) 17 bodov najlepší nováčik Matt Dumba (O) 16 bodov
Brian Elliot 91,6 % (45 z.)
Jake Allen 91,3 % (37 z.)
úspešnosť zákrokov Devan Dubnyk 93,0% (57 z.)
Darcy Kuemper 90,6% (30 z.)
Niklas Bäckström 88,7% (19 z.)

 

St. Louis Blues

St. Louis v tomto ročníku pomýšľa len na tie najvyššie méty a niet sa čo čudovať. Blues majú skvele poskladaný tím a darí sa im, vo svojej konferencii ešte môžu skončiť prví. Na to musia dnes vyhrať dúfať, že Anaheim zakopne.

V útoku má St. Louis veľkú silu, nad hranicu 50 bodov v sezóne sa dostalo až päť hráčov Blues. Najviac hviezdi mladý Vladimir Tarasenko, ktorý je so 71 bodmi (36+35) lídrom tímu. Okrem neho sú produktívny aj ďalší: Jaden Schwartz (63 bodov), Alexander Steen (62 bodov), David Backes (58 bodov), T.J. Oshie (55 bodov), Paul Stastny  (46 bodov) či Jori Lehtera (42 bodov) To všetko sú hráči, ktorí vedia narobiť problémy v defenzíve každého tímu.

Obrana je taktiež veľmi solídna , jej piliermi sú Kevin Shattenkirk a Alex Pietrangelo, obidvaja vedia aj veľmi dobre podporiť útok. V bráne Blues chytá stabilne dvojica Brian Elliot a Jake Allen, o niečo viac duelov odohral starší z dvojice, Elliot.

Pridajte komentár